fredag 4. september 2009

10 observasjona

10 ting æ har lagt merke tell så langt:

-varmtvannet her lukta kokt egg (altså fis) og kommer fra varme kilda. Ergo e all oppvarming og varmtvann omentrent gratis. Dvs at æ kan bad så lenge æ vil og ha ovnen på full guffe uten å få dårlig samvittighet :)

-alle dyr som æ har "truffe" eller sett har en heilt spesiell pels. Hunda og katte har en heilt særegen og megatjukk, mjuk pels som e deilig å ta på. Sauan ser ut som tynne stankelbein innpakka i en svær og varm ulldott, og det ska endel tell før de frys trur æ:)

-kaffen her e dritgod

-de fleste ser ut som de kommer rett ifra catwalken uansett korsn vær det e, nåkka som får en tell å føl sæ litt ukul for å si det mildt:)

-ALLE går med islender-genser i en eller anna fasong eller farge ; unge og gamle, gutta og jente.

-de fleste husan e dekt av bølgeblikk i alle farga, nåkka som e veldi merkelig når man kommer fra et land der alt består av tre.

-ALLE har bil. Helst Range Rover-type. Eller monstertruck som vi berre kalla det :)

-islendingan e så stolt av språket sitt at det faktisk ULOVLIG å bruk engelske ord i radio og på tv (!)

-berre i Reykjavik finn man 14-15 utendørs basseng-anlegg der det e kjempebillig å bad (i motsetning tell den Blå Lagune som kosta ca 160 kr pr gang)

-utruli mange islendinga har en antydning tell oppstoppernese (har æ lagt merke tell, haha)

1 kommentar:

  1. Tenk det Lena; Før du og ho Ingrid bei født va det meininga at vi sku tel Island ett år, men så skar det se med jobb for mannen i huset. Han skull egentlig jobb på Elkem, men så fikk de dårlige tider så det gikk i vasken. Og etterpå bei det aldri tatt opp igjen. Det e så artig å les bloggen din og se alle de fine bildan. Du e så flenk å fotografer at det e berre heilt TOPP. Og så e du døktig tel å skriv også:):).Må forresten fortell at den eine jenta vi hadd kontakt med het Åsta Lilja - det va et sånt flott navn, hva?? klem...Inger

    SvarSlett