lørdag 13. juni 2009

lørdag 13.juni, Aurlandsdalen

idag hadde vi første dag fri siden vi kom, og da gikk vi Aurlandsdalen fra Østerbø og ned t Vassbygdi. WOW sei vi berre. Det e som å gå i et maleri fra nasjonalromantikken, heilt SJUKT FINT!!!
første spisestopp va oppe ved Bjønnstigenfin utsikt!
ned Bjønnstigen e det megabratt!!
Neste stopp va Vetlahelvete, some ei diger jettegryte med bunnløst vann og kalde gufs. Skummelt! en liten solpause i bakken ned mot elvaså kommer man ned tell elva som man følg et støkke på vei. NYYdelig! og vannet va heilt krystallklart
deretter ser man Sinjarheim der oppe i fjellsida. En gård som bei frafløtta i 1922, men brukt som støl heilt fram tell 1964. De som bodde der hadde 12 barn!!
på tunet i Sinjarheim tok vi en matbit
Runa skreiv i gjesteboka

ned fra Sinjarheim e det også nokså bratt!

deretter kommer man tell Almen, der bonden bygde huset sitt rett under en diger stein for å vær trygg for ras som ofte gikk. Det va seinast et digert ras ifjor sommer, like før æ gikk Aurlandsdalen for første gang. Skumle greier!
tilslutt kommer man ned i Vassbygdi, der vi hadde parkert bilen før vi hadde tatt bussen opp tell Østerbø.
i Vassbygdi traff vi på to nydelige hesta som vi såklart måtte mat med eple og kos litt med. Baksida av den medaljen va at æ 5 min etterpå fikk tidenes allergiske reaksjon og så ut som en ballong i trynet i to tima etterpå:) Heldivis va dette heilt på slutten så vi kom oss fort heim.
etter å ha dusja vekk all pollen og hest fra hud og hår og latt øyan få kvil sæ litt, avslutta vi dagen med pizza i kveldsola ute på tunet. Herregud for en nydelig siste kveld, vi kan ikke tru det. Johan, Gerd og Sturle satt også på trammen ilamme oss, det va kjempekoseli.
Runa e glad i livet her oppe. Har aldri sett ho så lykkelig:)

WE ARE THE SHIT!!!!!!!!

og selv om vi smila på bildet, så ska vi nu gråt oss i søvn fordi dette bi siste natta:( Einaste trøst e at vi kommer telbake i august! JIPPPI!!!!! VI GLEDA OSS SÅNN!! HEIA BUDEIA!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar