lørdag 22. oktober 2011

Fishy business


Det nærma sæ slutten her på Phu Quoc, og i dette øyeblikk sett vi på vårres stamcafe Mondo og har spist en god frokost/lunsj mens vi venta på å fær tell flyplassen. Vi har kosa oss max her på øya, og æ kan trygt si at æ trur aldri æ har sett gingerboy meir fornøyd :) Det har vært deilig med litt skikkelig sol-og badeferie, og æ trur ærlig talt ikke vi hadde greid så mye anna i denne varmen heller.

Dagan her har gått kjempefort. Ikke akkurat når æ ligg å venta på at krabba ska kom opp av hullet sitt, men sånn ellers....


som sagt e det varmt her....takk gud for air condition. Vi e dog litt uenig om temperaturen. Æ vil gjerne ha ca 21 grader, mens Tarjei bi lett forkjøla og vil ha en 26-27. Dette resulter i at vi begge to i løpet av natta prøva å snik oss tell fjernkontrollen og skrur temperaturen opp/ned alt etter eget ønske:) Og så får æ skylda når Tarjei bi snørrat.

diverse motiv dukka opp underveis på landeveien...

Flip? Flop?


Æ med all min visdom va knallsekker på at dette va en diger kurv som dem hadde fesken i når dem tok den ut ifra garnet. (Den låg da på stranda, tell mitt forsvar). Heilt tell æ såg to dame som jumpa oppi med kvær si åre og begynte å paddel! Det e altså ei lita jolle som dem bruka fra "storbåten" og inn tell land!! :)


en type fieskebåt som har garnet fremfor båten! Det senkes nedi vannet og heves deretter (med fesk oppi, forhåpentligvis!)
undervannshus e fortsatt artig; dét og gingerboy har vært uadskillelig. Her ei krabbe som spis på en død manet. En stykk Lena i bakgrunnen.

denne derimot, va heilt levanes! (og endel mindre)
Liten gutt som poserte villig vekk for fotograf B. Solvang...
....både under og over vann!!
En av maaaaaaaaaaange vovva her. Æ fikk kos, mens Tarjei va litt skeptisk og fikk et "boff" fra hunden....


siste solnedgangen vårres på PhuQuoc va ikke så aller verst.... Tarjei hoppa inn i lyset.

Etter solnedgang kommer litt obligatorisk tordenvær...


Dagens (store) reptil. Vi sei "GEKKOOO!!!" kvær gang vi ser en nu....og de laga faktisk en lyd som høres ut som "GEKKOO". Æ trudde det va en fuggel eller ei papegøye først, men det va altså mr. gekko-boy.

Nåkka av det kuleste æ har sett her, og som æ verrkelig hadde løst tell; va å se korsn de lokale feska! Æ har (som Tarjei har nevnt) stått opp ganske tidlig kvær dag. Da har av og tell det vært feskera nede på stranda og dradd inn garn. Og da mein æ DRADD inn garnan ved rein muskelkraft. Først har de ei slags sveive (to stk, langt ifra kværanner) plassert på stranda som de sjøl sett på. Ho jenta på sia legg tauet riktig i kurven. Han gutten her sveiva i sekkert 1,5 time. Det va tungt arbeid, og svetten silte av han. Vi følte oss kjempebra som satt på sia med kamera og brus og såg på at han jobba....("hersens turista!")



etter kvært som garnet dras lenger inn, må de ut å løsn stokka som står nedi sanda. Og vietnamesera tar ikke av klærn (eller hatten) når dem ska uti! Her svømmes det ut med alle klærn på! Og han her kisen svømte LANGT ut, dykka masse og holdte på i sekkert 20-30 min. Når han kom opp igjen (med alle klærn på), va han like pigg, like glad, tulla masse med søstra si og jobba videre! Kor dem får kreftern ifra, det veit ikke æ! Alle som har svømt 20 meter med klærn på veit at det bi fort tungt!

Etterhvert nærma de to "sveiveran" sæ meir og meir.

Når mesteparten av garnet va sveiva inn, gikk alle mann uti vannet for å dra resten av garnet inn mens de sørga førr at ingen fesk kom sæ ut.

Fangsten dras inn, og den sprella!!!





Han kisen med hatten jobba hardere enn nån æ har sett, og han kunn ikke vær meir enn 20 år.

Det va mange maneta som hadde havna ilamme garnet, og de bei kasta ut igjen. Dem e tung, og mye meir kompakt i konsistensen enn æ trudde!
Etter at garnet va dradd iland, la de all fesken ut på en stor presenning for å sorter den og for at de som ønska ska kun driv med "selvplukk".
Han gamlingen tell høyre va alltid først på "åstedet" førr å få kjøpt den beste fesken! Ferskere bi det iallefall ikke!

de utvalgte veies og betales deretter



Mens damene sorterte fesken utfra sort og størrelse, dro mennern inn garnan i båten.

Tarjei fann en kul kis.

Har du sett "Nemo", eller? Vess ikke; gjør det, så får du et heilt anna forhold tell fesken på dette bildet :) Æ fikk latterkick når æ såg den låg der.


og nu, før vi reis fra denne deilige øya: VERDENS BESTE ISKAFFE FRA CAFE MONDO! Og veit du ka? Den kosta kr 6,50.


1 kommentar:

  1. Åh, ni har det så fint! Jag hoppas jag får åka på sydenferie snart också :) Här är en liten gecko-film till er: http://www.break.com/index/gecko-saves-friend-from-snake-on-wall-2193883

    SvarSlett