onsdag 19. oktober 2011

Snorkling og magesjau


Etter nån daga me strandliv og scootersightseeing bestemt vi oss førr å prøv nå nytt. Derførr stakk vi innom kontoret tell "Rainbow Divers" og booka oss en båttur me snorkling tell dagen etterpå. Avreise va 0740 om mårran, så vi tok en tidlig kveld førr å vær opplagt tell turen. Ikke at det sku vær nødvendig sia ho Lena har våkna før fuglan fis kvær dag ellers, tell andres store førrtvilelse... Vi våkna av et sinnsykt tordenvær på natta, men va bægge så trøtt at både lyn og torden fikk hold på i fred.

Båten førr dagen. Her i moteriktig turkis

Vi bei henta på hotellet med minibuss og kjørt tell båten som låg og venta. I tillegg tel oss va det 3 andre som hadd booka tur. Pluss en haug me guida. Vi fikk en rumensk guide som va grei nok, men sia han va såkalt "divemaster" på dagens tokt, va han også opptatt me en masse andre teng og kunn ikke vær me ut i vannet. Det va litt kjipt. Vi starta nordover langs kysten av øya i cirka en times tid tell vi kom tell en liten holme me nån tre på. Rundt holmen va det korallrev og masse spennanes og se på. Vi fikk på oss utstyret og hoppa uti.

På turen nordover så vi masse flygefisk som fôr i alle retninga!

Atoll. Ikke bikini. (Gammel referanse)
En spent (og litt redd) snorkler

Undervannsfoto e ikke alltid så lætt




Det va utruli kult å svøm ilamme så mye fisk i forskjellige farga og fasonga. Tidvis va di overalt rundt oss. Vannet va nok så klart som vi kan få på denne tida av året og holdt den nette temperatur på 28 grader. Fair enough.. Etter en time i vannet dro vi videre tell dagens andre plass. Her sku det også vær koralla og masse fint og se på. Men på grunn av nattas regnvær vist det sæ at sikta va som under en vinterstorm på Saltfjellet. Nedtur. Vi hoppa likevel uti og lå på svøm inn mot korallrevet. Vi va kommen cirka halvveis (trur vi) da æ (Tarjei) plutseli så en stor jellyfish et par meter fremførr oss. Ikke nødvendigvis så farlig vess man plaska i Korsvika, men etter Steve sine beretninga på den kinesiske mur om Australske varianta av arten bei æ litt usekker. Lena, som i utgangspunktet ikke va så høg i hatten, møtte mitt endra ansiktsutrykk me en mild form førr paikk. Vi "valgt" derførr å snu førr å konferer me guiden. Tebake ved båten beskreiv vår rumenske venn dem med ord som "dangerous" og "very painful", men at det sku nok gå bra sia vi hadd våtdrakta på oss. Lena hadde da hørt nok og gikk resolutt opp av vannet, mens æ låg og plaska litt rundt båten og ønska mæ tebake tell location numero uno.

Det plaskes

Tarjei hoppa fra båten og får dermed kjeft hos "divemaster"


På vei heim fikk vi servert en deilig lunsj me tofu, grønnsakssuppe (+++) laga av båtens kokk. Lite vesst vi da at enkelte sku få træff på måltidet fleire ganga i løpet av ettermiddagen og kvelden. Dær og da smakt det ivertfall fortreffelig.

Da vi kom tebake fra turen hadd endelig Lena sin drøm gått i oppfyllelse, nemlig gekko på rommet. Og 3 av dem også! Én stor og to små. Vi va vældig gla førr vårres nye romkamerata, mens di va mindre begeistra førr oss.. Særlig snakkesalig va di heller ikke. Vi stakk derførr ned på stranda, tok et bad og nøyt di siste soltiman og nok en solnedgang. Sjøl om vi har sett den kvær dag sia vi kom hit e det fortsatt lite som toppa solnedgangan hær på Phu Quok.



Lena ville lag sånne kule tegn bakom ryggen sånn som dem gjør på tv når dem spella volleyball:)
Kvær dag liksom

Det vist sæ at ho Lena hadde tatt me sæ nå uønska interne basseluska fra båten, nåkka som resulterte i ett stykk stusselig pie, en rolig kveld og et okkupert baderom påfølgende døgn.

Her har Lena søvna på stranda. Lykkelig uvitende om at èn time seinere braka det laus

Men me god pleie, iskaffe og diverse legemidla fra ho Hanna på tapasrestauranten gikk teng bedre etterkvært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar