lørdag 1. oktober 2011

YOU CAN'T PREDICT THE WEATHER

Turen fra Nanning i Kina til Halong City i Vietnam gikk glatt. Bussan va bra og ingen problema på grensa sjøl om d vist sæ at vi dukka opp et par daga før visumet t Vietnam egentlig sku start.

Sia vi hadd kjøpt billetta som gikk et støkke inn i Vietnam bei vi frakta gjennom ingenmannslandet som e på begge sidan av grensa me små shuttlebussa og på Vietnamesisk side stod en ny buss og venta på oss. Kineseran som va ombord på samme buss hadd d litt værre, di mått gje fra sæ pænga i både øst og vest førr å kom sæ over. Ingen krevd nåkka av oss. Vi så sekkert sjuskat ut.



Etterkvært bei bussturen litt kjedelig

Halong City e en havneby som egentli kun funger som et springbrett t Halong Bay og øya Cat Ba. Halong Bay står på Unescos verdensarvliste på grunn av de tusenvis av øyan som e dær. Planen vårres va å kom oss ut Cat Ba så raskt som mulig førr å nyt både strender og natur. Men siden bussen kom fram ganske seint va vi nødt t å tilbring natta i Halong City. Null stress tænkt vi.

Dette får man førr en femtilapp i Halong City

Næste dag stod vi opp tidlig og gjor oss klar t å fær ned på havna førr å få haik ut t øya. MEN, d vist sæ å ikke vær så enkelt. Tyfonen "Nesat" va nemlig på vei, og alle båtan va beordra avgårde førr å finn ei trygg havn. Vi va derførr stuck i Halong City. En by som består av fint lite anna enn hotell og ei mindre pen kunstig strand.

"Nesat" hadd allerede skapt store ødeleggelsa på Filippinene og i Sør-Kina og vi va litt bekymra. Lokalbefolkninga derimot, forsikra oss om at dette sku gå bra så vi bunkra opp me vin, øl og kjeks og gjor oss klar førr å heng på hotellet ei stund framover. Vi fikk også tid t å send endel overflødig jordisk gods telbake t Norge. Kun 5 skjema som mått fylles ut førr å få sendt en pakke.


Meir dragefrukt :-)

"Selvplukk" på di fleste restauranta i Halomg City

Nesat yppa sæ

Post Nesat

Tyfonen kom og gikk uten den store dramatikken i Halong City. Endel trær bei knekt, MYE regn, strømmen va borte store dela av dagen og nån reklameskilt blåst ned, men ellers gikk d bra. Sia værmeldinga fremover førr Cat Ba heller ikke va den beste, hadd vi egentli bestemt oss førr å stekk inn t Hanoi ved første anledning. Men på hotellet traff vi et par fra Nederland som hadd booka tur ut i Halong Bay me båt på dagen og retur inn t Hanoi me minibuss på kvelden og som gjerne vil ha oss me. Opplegget hørtes bra ut og vi heiv oss me.


Halong Bay

Etter et par daga me hotell- og byliv va d godt å kom sæ ut på tur. Halong Bay e fantastisk og anbefales på d sterkeste. Været va temmeli sucky, men d gjor minimalt førr opplevelsen. Vi hadd 5 tima på sjøen og turen inneholdt et besøk i en flytanes fiskerlandsby og en grottetur. Ut over heile naturopplevelsen va nok besøket i fiskelandsbyen d kuleste. Grotta va som en turistifisert versjon av Svarthammerhola, men uten isbre (Fauske-referanse). Spesielt å se korsn folk levv livan sine på flytebrygge me unga, hunda og katte hoppanes fra brygge t brygge. Redningsvest va ikke et tema.

Flytanes fiskelandby

Rob og Lena leita etter rare dyr

Krabbe og Lena har et "moment"
"Førr stor hatt sei du!? Pssj, æ lika den sånn"




Fiskerdame



Skolebygg

Skolegutt


Turkis e vældi i vinden i Vietnam. Kan brukes både inne og ute.

The Cave of the Hidden Wodden Poles


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar